Εκπαίδευση στη ΧΑΡΑ :)

 

Άδραξε την ευκαιρία και μετάτρεψε την καραντίνα σε κερδισμένο χρόνο! Εκπαιδεύσου στη χαρά!

 

Εσύ θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που γέλασες με την καρδιά σου;

ένιωσες ανέμελος, χωρίς άγχος και έγνοιες έστω και για λίγη ώρα;

επέτρεψες στον εαυτό σου να απολαύσει χωρίς δεύτερη σκέψη και ενοχές;

αφέθηκες με εμπιστοσύνη να πλημμυρίσεις από θετικά συναισθήματα και να “πετάξεις” από χαρά;

ένιωσες χαρούμενος χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο, όπως όταν ήσουν παιδί;

μοιράστηκες τη χαρά σου με κάποιον χωρίς κράτημα και αμφιβολίες;

ένιωσες τη δύναμη της χαράς οτι είσαι επαρκής, αρκετός και πλήρης, ανεξάρτητα από υλικά αγαθά που κατέχεις ή που σου δώρισαν;

τραγούδησες, χόρεψες, φώναξες, έκλαψες από γνήσια χαρά;

 

Αν η απάντηση σου δεν σε ικανοποιεί

αν πιστεύεις, όπως και εγώ, οτι η χαρά ποτέ δεν είναι αρκετή,

αν νιώθεις πως η “εκπαίδευση” σου στην Χαρά στην παιδική σου ηλικία ή αργοτερα έχει “κενά”,

η στιγμή να αναπληρώσεις το χαμένο χρόνο είναι πάντα το “εδώ και τώρα”.

 

Ποτέ δεν είναι αργά για να δρέψεις τους καρπούς της Χαράς που το πολύχρωμο Δέντρο της ζωής μας χαρίζει απλόχερα και σίγουρα κανείς δεν είναι ποτέ πολύ μεγάλος ή πολύ μικρός για να είναι χαρούμενος. Καμία ευκαιρία για χαρά και γιορτή δεν πρέπει να χάνεται. Από όσο δύσκολες συγκυρίες ζωής και αντίξοα περιβάλλοντα κι αν ερχόμαστε μπορούμε να ανακτήσουμε δυνάμεις και να γυμνάσουμε τον εαυτό μας στην θετική ψυχολογία, να γυρίσουμε τις δυσκολίες σε πλεονέκτημα και δουλεύοντας στοχευμένα να πάρουμε τον έλεγχο τον συναισθημάτων και της ζωής μας. Ναι, είναι στο χέρι μας. Ναι, μπορούμε να εκπαιδευτούμε να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη χαρά, και την ευζωία και μακροζωία που έρευνες* δείχνουν οτι χαρίζει, ακόμα και στην σύγχρονη εποχή που κυριαρχεί το άγχος και τα προβλήματα που δημιουργεί το μόνιμο στρες στην υγεία και στον ψυχισμό μας. Η χαρά είναι ένα από τα δώρα που δύσκολα μπορεί να μας χαρίσει κάποιος ή κάτι, αν δεν ανοίξουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι τους χίλιους δρόμους που οδηγούν σ' αυτήν.

 

Οι συνεδρίες με θέμα Εκπαίδευση στη ΧΑΡΑ προσφέρονται διαδικτυακά (skype, Zoom) αλλά και στο γραφείο μου (Βεΐκου 79-81,Κουκάκι,μετρό Συγγρού-Φιξ), τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.Γιαπληροφορίες καλέστε 6989531461.

 

*Που πήγε η χαρά;

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προβλέπει ότι η νόσος της κατάθλιψης, μέχρι το έτος 2020, θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα υγείας στον αναπτυσσόμενο κόσμο, το οποίο πιθανώς θα πλήττει περισσότερο από το 25% του συνολικού πληθυσμού.

Το άγχος και η κατάθλιψη μπορούν να επιδράσουν αρνητικά στο καρδιαγγειακό σύστημα με διάφορους τρόπους, όπως αύξηση των ορμονών του στρες, πρόκληση χρόνιας φλεγμονής -αυτοάνοσα νοσήματα, ανθυγιεινό στιλ ζωής, αδιαφορία για τα συμπτώματα από δυσλειτουργίες της καρδιάς.